Sfaturi Utile, Uncategorized

4 Ponturi pentru tinuta de interviu

haine interviu

Tinuta pentru interviu este mai importanta decat crezi. Lasa-ti talentul si personalitatea sa fie observate, si nu cravata ta cu imprimeuri „salbatice” sau sosetele prea colorate. Hainele potrivite iti dau sansa de a face o impresie buna. Am pregatit pentru tine 4 ponturi importante legate de ce sa porti la un interviu.

Parfumul – In ziua interviului, inainte de a incepe sa te imbraci, e bina sa eviti parfumul. Ai putea fi tentat sa-ti urmezi rutina obisnuita si sa folosesti parfumul tau preferat dupa dus. Insa nu o face atunci cand trebuie sa mergi la un interviu, pentru ca nu doresti sa-ti coplesesti interlocutorul. S-ar putea sa nu ii placa parfumul tau atat de mult ca tie.

Ce sa porti – Pentru un interviu mai formal: ajuta sa stii cat de formala este compania unde are loc interviul si daca este necesar sa porti costum. Este important sa porti costum si cravata atunci cand mergi la o companie care face parte dintr-o ramura mai formala de activitate, cum sunt bancherii, avocatii sau brokerii. Alege un costum de baza, negru, gri inchis sau navy. Opteaza pentru pantofi negri din piele, cu snur, si o curea neagra. Camasile albastre sunt o alegere buna, pentru ca ele magulesc aproape toate tipurile de piele. Alege o cravata potrivita, care merge bine atat cu costumul, cat si cu camasa pe ai ales-o. Pentru un interviu mai putin formal: in companii mai putin formale, cum sunt cele de software sau tehnologii, nu este necesar costumul. Totusi, este bine sa porti ceva mai dragut decat ce poarta ceilalti din birou. Alege ceva elegant, dar casual. De exemplu, ai putea alege o pereche de khaki sau pantaloni de stofa, o camasa fara cravata, chiar si cu un nasture desfacut, pantofi frumosi si o curea cu care sa se asorteze. Ai putea sa porti chiar si un blazer – blazerele navi arata perfect cu pantalonii khaki.

Pantofii si curelele – Acorda atentie detaliului de a asorta cureaua cu pantofii. Alege pantofi negri daca outfitul tau consta in gri inchis, navy, maro sau negru. Opteaza pentru pantofi maro daca vei purta nuante de bronz sau culori medii. Inainte de a merge la interviu, lustruieste-ti pantofii; in caz contrar, vei face o impresie proasta.

Accesoriile – Foloseste doar accesorii minime si profesionale. Poti lua cu tine o mapa pentru a-ti tine CV-ul, referintele sau alte documente. Bijuteriile ar trebui limitate la un ceas si butoni (daca porti). Cerceii, lanturile, inelele nu sunt potrivite pentru un interviu. Indiferent de companie, barbatii ar trebui sa poarte bijuterii in mod cumpatat. Important: camasa trebuie sa fie cu maneca lunga; cele cu maneci scurte nu sunt formale (tricourile nu pot fi purtate in niciun caz la interviu). Camasa e bine sa fie intr-o nuanta contrastanta cu sacoul si cravata si nu trebuie sa fie niciodata scoasa din pantaloni.

Related Posts