Ghidul unui gentleman, Uncategorized

Ce imbracam peste costum?

trench overcoat

Tinuta unui om de afaceri este completata in sezonul rece de haina purtata peste sacou. Trebuie sa dati multa atentie acestei piese vestimentare si sa optati pentru pardesie sau paltoane de calitate.

In cazul tinutelor business este recomandata in primul rand alegerea acelor haine de exterior a caror lungime depaseste lungimea sacoului. Altfel, in afara de proportia caraghioasa, o haina mai scurta risca sa va sifoneze sacoul de la costum tocmai prin diferenta de lungime dintre cele doua piese vestimentare. Sunt recomandate pardesiele si paltoanele cu lungimi medii. Celor mai tineri, aflati la inceputul carierei, li se accepta si varianta mai scurta a acestora. Modelele avantajoase si comode sunt cele la un singur rand de nasturi, drepte sau usor cambrate, din stofa a carei calitate e fara echivoc: lana pura sau casmir.

Pentru inceputul sezonului rece, dar si pentru cei care prefera o imagine clasica, va sugerez sa aveti in dulap un trench impermeabil la doua randuri, eventual cu o captuseala matlasata detasabila. Culorile recomandate pentru mantouri sunt uniurile: maro deschis, gri, negru sau bleumarin. Nu e cazul sa faceti economie, tineti cont ca-l veti purta, in cea mai mare parte, peste sacou, asa ca trebuie sa va asigure confort si lejeritate la miscare.

Lungimea manecilor trebuie sa se termine exact la nivelul incheieturii mainii, dar sa acopere maneca sacoului. Deci, nu cumparati daca nu probati cand sunteti imbracat in cel mai gros sacou peste care il veti purta.

Un alt aspect important la care trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati un palton este captuseala. Optati pentru modelele captusite cu matase naturala. Dublura este cea care ajuta paltonul sa-si pastreze forma, iar o captuseala din fibre naturale isi va arata eficienta in momentele cand va veti incalzi mai tare.

Related Posts