Accesorii barbati, Uncategorized

Sosetele – combinatia potrivita

red socks

Exista o regula de aur privind piciorul masculin, mai importanta decat orice alte reguli legate de culori sau materiale:  purtati intotdeauna sosete pana la genunchi mai degraba decat pana la glezna, astfel incat piciorul gol sa nu fie niciodata vizibil, nici cand stati in picioare, nici atunci cand stati jos. Unica exceptie de la aceasta regula este pe perioada verii, cu pantofii marinaresti sau cu mocasinii, cand ar trebui sa nu purtati deloc sosete. In restul situatiilor, alegerea sosetelor depinde de culoare, model si material.

Cand alegeti sosetele, nu luati in considerare doar culoarea pantofilor si a pantalonilor, ci si pe cea a jachetei, a camasii, cravatei si esarfei. Nicio culoare nu poate fi „potrivita” sau „eronata” in sine; intotdeauna conteaza combinatia cromatica pe care o realizati. Ca sa nu va asumati niciun risc, alegeti sosete simple. Cele cu model cer aptitudini de coordonare putin mai dezvoltate decat cele obisnuite, deoarece trebuie sa va asigurati din nou ca modelul este in armonie cu pantalonii, camasa, jacheta, cravata si esarfa. Daca banuiti ca va lipseste talentul de a imbina modelele, este mai sigur sa ramaneti la sosetele obisnuite.

In ceea ce priveste tesaturile, alegerea se face intre lana, bumbac si matase. Exista diverse amestecuri ale acestora cu alternative ce contin sau nu materiale sintetice. Adaugarea fibrelor sintetice are avantaje certe: sosetele se potrivesc mai bine pe picior si isi pastreaza forma. Tesatura pe care o alegeti depinde in principal de temperaturile exterioare, dar aceasta trebuie sa fie in armonie cu restul hainelor. Sosetele din lana nici prea subtire, nici prea groasa se asociaza bine cu pantalonii de lana fina; sosetele groase, striate, de lana – cu pantalonii tweed.

Este intelept sa cumparati sosete la acelasi interval la care cumparati alte articole de imbracaminte, deoarece atunci puteti fi sigur ca obtineti o asortare a culorilor. Sosetele pot parea un detaliu minor in garderoba unui gentleman, dar sunt esentiale in completarea unei tinute. Alegerea unui tip inadecvat de sosete poate distruge complet imaginea cuiva si este foarte important ca acestea sa arate perfect.

Related Posts