Ghidul unui gentleman, Uncategorized

Cum sa porti un costum din trei piese

3-piece-suit

Exista cateva lucruri care ar trebui evitate cand vine vorba de a purta un costum din trei piese, iar principalul consta in a avea o vesta care a fost croita bine.

Specialistii sustin ca un costum din trei piese are in primul rand o fateta practica. Astfel, o vesta te va elibera de orice griji referitoare la cum este bagata camasa in pantaloni. Mai mult, aceasta poate face aproape orice camasa sa arate bine, atat timp cat gulerul are dimensiunile corecte, iar manecile au lungimea potrivita.
Unii barbati sunt mai plinuti si se tem mereu de cum arata fara jacheta. Ei bine, cu vesta potrivita, acestia nu ar mai trebui sa-si faca griji, deoarece pot da jos sacoul fara probleme. De asemenea, totul depinde de aspectul pe care vrei sa il ai.
De exemplu, cand porti un costum de doua piese si iti pui mainile in solduri, apare un aspect care te face sa pari neglijent imbracat si asta denota o oarecare lipsa de griji privind look-ul, fapt pe care, in realitate, nu ai vrea sa-l transmiti celor din jurul tau. Insa, cand faci aceeasi miscare si porti un costum din trei piese, totul arata in regula si mesajul pe care il transmiti lumii este: „Eu controlez totul si nu doar ca m-am imbracat, dar m-am imbracat extra-elegant!

3-piece-suit 2Secretul sta in vesta!
O vesta care nu este croita special pe dimensiunile corpului tau te poate face sa te simti mai rau, decat sa te faca sa te simti mai bine imbracat. Astfel, de aceasta piesa tine increderea sau lipsa de incredere pe care o vei emana in jurul tau.
O vesta care este prea larga se va misca in jurul corpului tau si va parea ca cineva a luat o fata de perna si ti-a pus-o in jurul pieptului. Totodata, aceasta nu va tine intr-un loc cravata pe care o porti, fapt ce-ti va conferi un aspect complet neglijent. La polul opus, o vesta prea stramta iti va strica ziua, deoarece nu vei putea respira.
Asadar, vesta ar trebui sa iti contureze corpul fara sa fie prea stramta sau prea larga, fara sa-ti distruga imaginea siluetei, mai ales cand iti vei da jos sacoul. Ar trebui sa fie croita aproape de corp, dar sa nu te impiedice sa respiri sau sa stai intr-o anumita pozitie. Ar trebui sa incerci sa stai in picioare imbracat cu ea, apoi sa incerci sa te asezi, pentru a vedea cum se simte pe tine. Este posibil sa fie necesare cateva vizite la croitor pentru ajustari, in asa fel incat sa creeze vesta perfecta pentru tine.

Atentie la zona mediana!
Este un subiect delicat pentru multe persoane, dar e important sa vorbim despre aspectul burtii. Mai exact, daca ai o burta proeminenta, acest gen de costum n-o va putea ascunde, ci, mai degraba, o va scoate in evidenta. Daca nu te deranjeaza acest lucru, poti purta linistit un costum din trei piese.
Insa, daca ai vrea sa-ti ascunzi burta, acest tip de costum nu este potrivit pentru tine. Indiferent de vesta, aceasta nu iti va putea ascunde kilogramele in plus, mai ales in zona burtii. A pune o vesta pe o burta proeminenta e ca si cum ai pune o rama in jurul unei picturi. Ori alegi sa te mandresti cu burta ta si sa porti un costum din trei piese, ori trebuie sa faci o alta alegere.
De remarcat este faptul ca exista mai multe tipuri de veste, desi, de obicei, acestea sunt dictate de costumul pe care l-ai ales, pentru ca decizia stilului a fost luata deja de catre designer. Asta doar daca nu dispui de mai multe fonduri, pentru a merge la un croitor si a-i cere sa-ti creeze un costum bespoke; in acest caz, poti cere orice gen de vesta „iti face cu ochiul“!

Related Posts