Tesaturi, Uncategorized

Cloudy Bay – sau unde se produce cea mai calitativa lana din lume

cloudy-bay

Recunoscuta pentru mediul sau curat si proaspat , regiunea Cloudy Bay din Noua Zeelanda ofera conditiile perfecte pentru cresterea si producerea lanii de cea mai buna calitate.

Regiunea Cloudy Bay din Noua Zeelanda se situeaza la nord-est de “Insula de Sud”, la sud de golfurile “Marlborough”. Numit astfel de catre Capitanul “Cook” in anul 1770, golful realizeaza conexiunea dintre Marea Tasmaniana si Oceanul Pacific de Sud. Aceasta regiune se poate mandri cu o vegetatie abundenta, un sol fertil si cu o clima temperata, aspecte ce o transforma intr-un habitat ideal pentru cresterea oilor “merinos” si pentru aparitia noii colectii de calitate Holland & Sherry. Peisajul acestei regiuni trece de la un litoral accidentat, la campii deschise si in cele din urma la munti inalti cu varfuri inzapezite. Un singur cuvant poate sa descrie aceasta regiunea, iar acesta este: “sublim”.

Fiind hranite doar cu ierburi si cu trifoi, aceasta specie rafinata de oi merinos produc o lana a carei calitati este de nedepasit. Lana de tip Merino este recunoscuta pentru cat este de catifelata, luxoasa, dar si practica. Ceea ce este cu adevarat impresionant este faptul ca nici una dintre aceste calitati nu este adaugata in timpul prelucrarii, ci meritul lor se datoreaza in totalitate mediului in care traiesc oile, dar si felului in care acestea sunt crescute . Oile merinos au evoluat de-a lungul secolelor, ajungand specia impresionanta pe care o cunoastem astazi.

Oile merinos sunt niste animale rezistente, potrivite pentru regiuni muntoase si altitudini inalte, aceste conditii fiind ideale pentru producerea unor fire superioare din punct de vedere al calitatii.

Colectia “Cloudy Bay” este realizata din tesaturi atat de tip urzeala cat si de batatura cu 2 straturi de fire si cu o legatura rasucita de 2/2, oferind astfel rezistenta materialului. Cu un design realizat de catre o echipa de profesionisti  in acest domeniu, aceasta colectie Cloudy Bay se deosebeste in mod clar de alte colectii printr-un finisaj caracteristic al acestui producator, din care rezulta un material bogat, neted si luxos.

Colectia Cloudy Bay ce apartine producatorului Holland & Sherry este realizata din cea mai calitativa lana pieptanata “Super 140” oferind astfel un material alb, moale , curat dar si rezistent, datorita firelor de lana care asigura o durabilitate si calitate de neegalat.

Related Posts