Tesaturi, Uncategorized

Dragonfly (“libelula”) Supreme 160’s

 

Noua colecție “Holland & Sherry’s Super 160’s Dragonfly Supreme” este alcătuită dintr-o gama largă de țesături clasice ce urmează să fie transformate in ținute rafinate al caror lux si confort este de neegalat.

Timp de secole intregi, comerțul de lînă a avut un rol important in economia modiala, dând naștere la o industrie de materiale al caror lux si calitate a ajuns incetul cu incetul la apogeul de astazi.

Pentru a putea obtine cea mai rafinata lana este necesara “notarea” bunurilor de acest tip folosind  micronul (“μ”) ca si unitate de masurare. Micronul este o unitate metrica cu o lungime egala cu a milionimea partea a unui metru; este utilizat pentru masurarea diametrului unui “fibre” (fir) de lana si este considerat ca fiind cel mai important aspect atunci cand vine vorba de clasificarea lanii. Exista mai multi factori ce trebuie luati in considerare atunci cand se stabileste adevaratul micron al lanii, precum: specia de oaie de la care provine lana, contaminarea si vopsirea acesteia, dar si cat de creata este lana.

Pentru aceasta colectie de tesaturi “Dragonfly supreme”, producatorul “Holland & Sherry” a utilizat o lana superfina (sau extrafina) de tip “merino” care a fost notata cu 15.5μ. “The wool has been spun to a superfine 120/2 Nm yarn count” (Acest tip de lana a fost toarsa/tesalata intr-o impletitura superfina de 120/2 “nanometri”) iar apoi a fost tesuta cu o rasucire de 2/2. Tinutele realizate cu ajutorul acestori tipuri de tesaturi sunt impresionant de confortabile atunci cand sunt purtate, chiar si in climatele cele mai calduroase.

16μ – este echivalentul lanii merinos “Super 150’s”

15.5μ – este echivalentului lanii merinos “Super 160’s”

15μ – este  echivalentul lanii merinos “Super 170’s”

In ciuda evolutiei rapide a  industriei de haine de moda, producatorul “Holland & Sherry” reuseste constant sa garanteze atat autenticitatea produselor sale cat si nivelul extrem de ridicat al calitatii acestora.

Related Posts