Ingrijire, Uncategorized

Mentine-ti pantofii ca noi urmand cativa pasi simpli

pantofi byclaudiu ungureanu

Lucrurile personale se impart de obicei in doua categorii. O categorie este reprezentata de lucrurile mai putin bune iar cealalta categorie o reprezinta lucrurile bune, la care tinem cu precadere. Felul in care avem grija de lucrurile noastre poate fi discutabil, deoarece poate spune multe despre personalitatea noastra. De cele mai multe ori atunci cand achizitionam o noua piesa vestimentara suntem plini de entuziasm, un etuziasm care trebuie mentinut la cote ridicate si dupa obtinerea lucrului dorit.

Pantofii spre exemplu sunt ca o oglinda a personalitatii noastre, deoarece ‘’vorbesc’’ despre noi in orice moment in care interactionam cu semenii nostri. Pantofii curati definesc o persoana responsabila si cuviincioasa, pe cand cei neingrijiti vor scoate la iveala dezordonanta din viata sa. Odata ce ti-ai creat o imagine buna nu e cazul sa lasi mainile in jos, ci sa atribui importanta lucrurilor care te reprezinta. Astfel este important si tine practic de respectul fata de sine sa acorzi cateva minute in fiecare zi pantofilor tai, pentru a avea o prezenta impecabila din punct de vedere vestimentar.

Iata cateva sfaturi utile pentru a va mentine pantofii in cele mai bune conditii:

Atunci cand iei decizia sa achizitionezi o pereche de pantofi noi, este important sa ceri si cutia lor originala in care ar trebui sa-i pastrezi de acum incolo. Chiar daca poate reprezenta un impediment, deoarece ocupa mai mult spatiu, pastrarea pantofilor in cutie va fi o alegere inspirata.

Pentru a evita deformarea pantofilor cel mai indicat este sa folosesti calapoade care mentin forma initiala a pantofilor. Acestea se gasesc in magazinele de incaltaminte. O alta varianta mai ieftina dara care are aproximativ acelasi rezultat, este sa umpli pantoful cu hartie.

In ceea ce priveste pantofii din piele naturala ingrijirea acestora este ceva mai pretentioasa. Dupa purtarea acest tip de pantof trebuie curatat si lasati cateva ore pentru a-si recapata forma si a respira. Desi este mai putin placut sa iti cureti pantofii imediat dupa ce i-ai scos din picioare, trebuie sa ai in vedere ca va fi si mai neplacut sa-i cureti in pragul altui eveniment. Daca iti doresti ca pantofii tai sa straluceasca, foloseste o crema corespunzatoare culorii si calitatii, dar inainte sa o aplici, asigura-te ca suprafata este curata si uscata.

In cazul in care pantofii s-au udat din diferite motive, nu te grabi sa iti usuci pantofii prin intermediul surselor de caldura, deoarece temperaturile inalte sporesc cojirea pielii sau contractarea ei. Uscarea lor la temperatura camerei este potrivita, iar daca vrei sa grabesti procesul foloseste servetele de hartie pentru a absorbi umezeala. Este bine ca in periadele reci ale anului sa folosesti o crema rezistenta la apa pentru o protectie superioara.

 

Related Posts