Accesorii barbati, Uncategorized

Cureaua – un accesoriu functional si mereu la moda

curea barbateasca01

Cureaua nu mai este de mult doar un obiect functional, aceasta reprezinta un accesoriu care poate aduce un plus de valoare tinutei noastre in ansamblu. Istoria curelei este documentata inca din Epoca Bronzului pe cand barbatii si femeile purtau curele pentru a-si sustine imbracamintea. Erau realizate din fasii lungi de piele de animale sau din sfoara de scoarta de copac. In Occident, cureaua era comuna barbatilor, dar au fost folosite si de femei in timpul Evului Mediu. Pana in anii 1920 cureaua servea drept accesoriu decorativ si era asociata cu armata, in timpurile moderne, odata cu aparitia pantalonilor cu talie tot mai joasa, curelele barbateasti devin din ce in ce mai practice. De-a lungul secolelor datorita evolutiei tinutelor si cureaua a evouluat in diferite forme si culori dupa cum o cunoastem astazi. Cureaua a devenit din ce in ce mai importanta in zilele noastre, fie ca o purtam doar ca pe un accesoriu, fie ca ne este indispensabila. In plus, tot mai multi dintre noi opteaza, cand vine vorba de facut cadouri pentru apropiatii de gen masculin, spre curelele barbatesti. Vesnic in tendinte, clasice si elegante, intotdeauna ne dorim sa avem cat mai multe astfel de accesorii in garderoba noastra.

Cum alegem cureaua perfecta atat din punct de vedere estetic cat si functional?

Cureaua reprezinta, astazi, o parte indispensabila a oricarei tinute indiferent de sezon, fiind totodata si un accesoriu la moda. Desi aparent banala, cureaua masculina reprezinta pentru stilul vestimentar un plus pentru orice tinuta. Iti pune in evidenta stilul, eleganta si personalitatea.

Cureaua poate fi purtata in zeci de combinatii, in functie de preferintele fiecaruia dintre noi, reusind de fiecare data sa adauge valoare unui articol de imbracaminte aparent simplu ori clasic, smart casual, casual, clasic sau de ceremonie.

Poti opta, in functie de tinutele pe care le detii, pentru diferite culori: albastru,  multicolor, maro, negru, verde, rosu, grena, mov, bleumarin, etc.  Curelele pot fi realizate suta la suta din piele sau din piele si materiale textile  sau doar din materiale textile rezistente.

Cand achizitionezi o curea, trebuie sa tii cont de mai multe aspecte destul de importante: aceasta trebuie sa aiba o lungime ideala pentru tine, sa nu fie nici prea lunga, dar nici prea scurta, in functie de statura si marimea ta, culoarea sa fie potrivita cu tinuta pe care o imbraci, iar materialul din care este confectionata sa fie usor de intretinut. Recomandarea specialistilor pentru curelele pentru barbati este ca materialul spre care optati sa fie pielea, fiind cel mai bun material pentru un astfel de produs. Celelalte tipuri de materiale nu au rezistenta pielii si nu se comporta la fel de bine pe termen lung.

 

Related Posts