Croitorie, Uncategorized

Ce este cusatura tighel?

cusatura manuala

Hainele la comanda ofera de obicei un numar de standarde ridicate cum ar fi mansetele fuctionale, o paleta de lucru completa si un nivel inalt de finisare manuala. O alta trasatura cheie a calitatii unui costum sau a unui sacou este cusatura tighel. Cusatura tighel handmade se refera la acea cusatura marunta si discreta ce se intinde de-a lungul reverului, imprejurul buzunarelor si cateodata ca detaliu la buzunarul de la piept. Aceasta trasatura clasica a sacoului  etilist,  este dovada clara ca purtati imbracaminte croita la comanda ( handmade).

Cauta detaliu  cusaturii  in proximitatea marginii exterioare a sacoului si observa variatia sa  in lungime si la nivelul  cusaturii adiacenta – indicatori clari al lucrului handmade. O cusatura executata la mana e greu de realizat si poate fi obtinuta numai de catre maestri  croitori care au o experienta vasta in arta croitoriei “bespoke” (la comanda). La Atelierul de creatie Claudiu Ungureanu- CEREMONY  COLLECTION- imbracamintea noastra distinsa e lucrata de croitori cu multi ani de experienta si care finiseaza pana si cele mai mici detalii. O cusatura tighel foarte buna e deseori de-abia vizibila

Pe de alta parte, cusatura tighel la masina e de multe ori o incercare de a face o haina de proasta calitate sa arate ‘handmade’. Dar nu va lasati pacaliti, o cusatura handmade adevarata e cu certitudine o arta iar cand e lucrata corect, costumul sau sacoul preia o alura sofisticata!

Related Posts