Sfaturi Utile, Uncategorized

Bucuria de a darui – idei de cadouri pentru Craciun

cadouri de craciun

Mai sunt cateva zile si se apropie minunata sarbatoare a Craciunului. Este cea mai frumoasa perioada a anului si momentul in care, ‘’a darui’’, este cel mai frumos si mai inaltator sentiment. Cu siguranta fiecare dintre noi a simtit fericirea pe care o avem in suflet atunci cand daruim un cadou celor dragi sau mai ales oamenilor nevoiasi pentru care, o atentie, cat de mica, inseamna o apreciere enorma. Pana la urma, oricat de grea este lumea in care traim astazi, bunatatea si iubirea fata de aproapele nostru este tot ceea ce conteaza, este esenta existentei noastre. Chiar si stiintific s-a demonstrat ca  generozitatea produce  niste modificari in emisfera dreapta a creierului, ceeea ce duce la placere. Deasemenea s-a observat ca adultii sunt mai fericiti cand isi cheltuie banii pentru a cumpara ceva celorlalti decat pentru a cumpara pentru ei insisi.

Specialistii spun ca fericirea produsa de gestul de a darui actioneaza ca o recompensa pentru darurile facute si ca atare determina ca astfel de gesturi sa se repete.  Aceste gesturi se propaga in primul rand datorita sentimentelor generate si mai putin din simplul gest de socializare si obiceiuri culturale.

Totusi, gestul acesta frumos de a darui trebuie sa intre in obiceiurile noastre zilnice, nu doar de sarbatori. Poti darui in diverse forme, de la cadourile traditionale de sarbatori pana la a da o mana de ajutor celor care chiar au nevoie.

Daca daruiesti bani, implicare si buna vointa, toate se vor intoarce la tine. Universul si mana sa invizibila, actioneaza astfel incat din cat daruiesti, sa se intoarca la tine inzecit. Este important de retinut ca nu conteaza cat de potent esti din punct de vedere financiar, doar gestul in sine de a darui te ajuta sa te simti mai bine si sa apreciezi adevarata valoare a banului. Practic simplu gest de a da bani sau  o alta bogatie face sa se intample ceva ‘’magic’’ in noi, distrugand indiferenta si lacomia.

Pentru a fi fericit, trebuie doar sa te gandesti la cineva drag si sa ii faci un cadou cu sufletul. Iar daca acel cadou este de ajutor si celui daruit, bucuria va fi dubla. Vei fi fericiti si tu si cel care primeste cadoul.

Iata cateva idei pentru cadourile de Craciun:

Donatii pentru copii si oameni neajutorati

A ajuta copii sarmani si persoanele neajutoarate este cel mai mare cadou pe care poti sa-l faci de Craciun. Oamenii acestia nu au nevoie de cadouri scumpe, ei au nevoie dor de ceea ce multora dintre noi li se pare banal, si anume sa aiba ce sa puna pe masa, macar de sarbatori. Daca mai primesc si alte cadouri pe langa alimente, totul pare a fi un vis.

Haine si accesorii

Astfel de cadouri sunt potrivite doar persoanelor apropiate, carora le cunoastem gusturile in materie de moda si dimensiunile necesare pentru a putea fi purtate. Poti darui copiilor, partenerului de viata sau parintilor astfel de cadouri.

Carti si audio-book-uri

Cartile si audio-book-urile pot fi daruite oricui, de la colegi de serviciu, prieteni apropiati si pana la membri familiei. Poti personaliza cadoul alegand cartile cele mai potrivite pentru fiecare destinatar in parte.

Decoratiuni pentru casa

Decoratiunile pentru casa le poti darui familiei, rudelor si prietenilor mai indepartati. Pot fi cadouri mai putin personalizate, desi, daca esti inspirat poti face cadouri speciale si apreciate.

Aparate foto-video

Aceste tipuri de aparate pot fi oferite aproape oricui. Depinde de bugetul pe care il ai disponibil si daca cel care va primi un astfel de cadou este pasionat de arta fotografica.

Telefoane mobile si tablete

In general astfel de cadouri se fac „la cerere” si presupun alocarea unei sume mai mari de bani decat exemplele de mai sus. De obicei cadouri consistente precum  tableta si smart-phone se ofera intre membrii familiei.

 

Related Posts