Blog, Ghidul unui gentleman, Uncategorized

10 sfaturi pentru o ținută perfectă de toamnă pentru bărbați

Acum este momentul potrivit  ne gândim la garderoba de toamnăToamna și-a făcut deja apariția cu vremea ei friguroasăÎn timp ce mulți detestă lunile reci ale anului, alții o așteaptă cu nerăbdare deoarece le permite  poarte diferite țesături și straturi asortate cu o serie de accesorii. Atelierul de creație Claudiu Ungureanu  prezintă câteva sfaturi pentru a va putea formă cele mai bune ținute de toamnă.

1. Purtați țesături mai masive, cu un model interesant

Primul sfat este de a alege țesături mai grele. Țesăturile din flanel – gri pentru ținutele de afaceri și maro închis sau bronz pentru costumele mai puțin formale. Pentru sacouri alegeți modele, cum ar fi modelul windowpane sau în carouri. Dacă doriți ceva foarte special, alegeți un costum realizat din materiale menționate mai sus – de exemplu, un flanel maro și un costum în carouri. Pe rafturile din magazine nu veți găsi acest tip de țesături foarte des, in schimb un croitor specializat se poate ocupă de această ținutăMulți dintre tesători produc excelente țesături de toamna/iarnă.

mottled-grey-with-depth-rather-than-plain-solid

2. Optați pentru culorile toamnei

În timp ce vara se poartă în mare parte culori luminoase, în sezonul de toamna/iarnă este mai bine  alegeți culori discrete: nuanțe de maro, bronz, roșu, purpuriu, mov, verde, galben muștar și albastru vor funcționa într-un mod extraordinar, mai ales dacă veți combină culorile. Desigur, puteți alege  purtați culori vii, dar asigurați-vă  aveți un singur element de culoare vie, cum ar fi o cravată, o batistă de buzunar sau butoniere. De exemplu, luați o cravată roșie destul de luminoasă, cu modele imprimate, o batistă de buzunar vișinie și șosete mov, împreună cu un sacou gri și pantaloni gri din flanel – veți arăta fantastic.

În ziua de astăzi, majoritatea articolelor de îmbrăcăminte de pe raft vin în culori solide, dar pentru toamnă, un gri marmorat, albastru sau bronz are un caracter mai cald, care merg mult mai bine cu sezonul.

mixing-patterns-textures-creating-understated-elegance-900x675

3. Asortați culori, texturi și modele

Datorită gamei de culori destul de discrete, sezonul de toamnă  permite  experimentați cu modele, culori și texturi diferite. După cum probabil știți, este foarte ușor  exagerațiArtă de a potrivi constă în armonia subtilă a tuturor elementelor. De exemplu, priviți costumul din imaginea de mai susPuteți vedea un costum casual în albastru închis, albastru într-o nuanță medie și maro, o butonieră de un purpuriu luminos, o batistă de buzunar într-o culoare gri-verzui cu modele geometrice, o cămașă albă și o cravată îndrăzneață cu dungi albastre. În principiu, există trei modele și o culoare deschisă, dar împreună funcționează foarte frumos datorită armoniei culorilor și a dimensiunilor modelelor.

hand-printed-handrolled-wool-challis-ties-by-fort-belvedere-642x900

4. Alegeți cravate de toamnă

Cravatele care sunt recomandate pentru purtare în sezonul de toamnă, sunt cele care sunt mai atenuante în culori, de tip clasic, iar țesătură cea mai des întâlnită este mătasea cu imprimeu, sau lână, toate acestea pentru o ținută extraordinară de toamnă/iarnă. De asemenea, cravatele de tricot cu amestecuri de mătaselână sau cașmircreează un personaj foarte diferit de cel tradițional al cravatei de mătase și în cazul tuturor cravatelor, asigurațiva  aveți lungimea corectă, pentru  este inestetic ca o cravată  iasă de sub cardigan sau de sub bluza.

pattern-color-texture-matching-by-an-affordable-wardrobe

5. Asortați fiecare ținută cu batiste de buzunar specifice

Din nou, toamna solicită batiste de buzunar în carouri, deși puteți apela și la alte modele pentru a avea o ținută luminoasă și extraordinarăÎn ceea ce privește textura, este bine  alternati cu cravată. De exemplu, o cravată tip jacard se potrivește foarte bine cu o batista de buzunar din mătase cu imprimeuri. Cravată cu imprimeu se potrivește foarte bine cu o batista de buzunar din lână, dar funcționează foarte bine și cu mătasea imprimată cu diferite patternuri.

Acestea sunt doar câteva idei. După un timp, ar trebui  va dezvoltați un bun gust pentru a ști cu siguranță ce funcționează bine și ce nu în ținută dumneavoastră. Doar asigurați-va  evitați purtarea repetitivă a aceleași combinații. Personal, recomandăm  nu se poarte aceeași ținută de două ori, chiar dacă este vorba doar de șosetecare sunt diferite: încercați  experimentați și veți fi surprins de rezultate.

6. Reorganizați dulapul

Chiar dacă aveți deja o întreagă garderobă de toamnă fantastică și accesorii diverse, asigurați  le vedețiîn caz contrar, pur și simplu nu le veți purta. Chiar dacă aveți un dulap mic, încercați  îl organizați într-un mod foarte practic care  va perimită  vedeți fiecare ținutăfără a scotoci prin toate hainele.

oxblood-cordovan-tassel-loafers-by-meermin-with-red-blue-striped-socks-by-fort-belvedere-red-indochino-slacks-900x677

7. Pantofii maro sunt prietenii dumneavoastră

Desigur, puteți purta pantofi roșii, bronz sau verde în acest anotimp, dar opțiunea cea mai versatilă este cu siguranță maro. Bineînțelessunt în jur de 350 de nuanțe de maro, deci aveți de unde alege. Mai mult decât atâtputeți alege diferite texturi de piele și finisaje. Cea mai clasică alegere este pantoful din piele de vițel, dar în același timp pielea de căprioară este deosebit de potrivită, deoarece ambele au o anumită texturăcare funcționează bine împreună. Desigur, există tot felul de piei exotice, cum ar fi elefant sau aligator, dar în termeni de versatilitate, un trio perfect este reprezentat de pantofii derby de culoare maro ciocolatiu din piele întoarsă, o pereche de pantofi brogue de culoarea coniacului și o pereche de mocasini cordovan.

cornflower-boutonniere-hand-made-by-fort-belvedere-601x900

8. Purtați butoniere

Una dintre cele mai ușoare și mai puțin costisitoare moduri de a crea o ținută unică este reprezentată de adăugarea unor butoniere. Probabil nici un alt accesoriu nu va ridică ținută la fel de notabil  și butonierele, deoarece foarte puțini oameni le poartăDin moment ce florile vii pot fi greu de găsitsunt recomandate butoniere din mătase, de dimensiuni mai mici, deoarece florile mari vor copleși cu ușurință ținută dumneavoastră.

bruce-boyer-in-tweed-printed-tie-unbottened-shirt-collar-and-printed-scarf-by-rose-callahan

9. Purtați eșarfe din mătase, un trenci și un sacou cu model matlasat

Pe parcursul perioadei de tranziție dintre vara și toamnă, cel mai indicat este  purtați un trenci. Nu numai  va oferă o silueta plăcută, dar, de asemenea, va protejează de ploaie și funcționează cu aproape orice alt articol de îmbrăcăminteÎn timp ce eșarfele din lână sau cașmir sunt standarde în timpul iernii, nici eșarfele cu două fete, din mătase și lână nu sunt accesoriul perfect pentru trenci-ul sau paltonul dumneavoastră. Pentru mai multe ținute casual, un sacou cu model matlasat este perfect pentru călătorii, deoarece este foarte călduros.

10. Faceți rost de un palton

Odată ce se apropie luna ianuarie, chiar și cu trenciul cu căptușeală din lână va fi prea rece, mai ales la mâneciașa  puteți apela cu încredere la palton. Sunt diferite modalități în care îl puteți asorta, ceea ce înseamnă  trebuie  fiți atent și la achiziția acestuia.

 

Related Posts