Blog, Ghidul unui gentleman, Uncategorized

6 costume pentru ținuta unui bărbat. Care sunt culorile prioritare pentru costumul unui bărbat

  1. Un costum de calitate este adesea scump.
  2. Majoritatea bărbaților au nevoie de mai mult de un costum.
  3. Cei mai mulți bărbați au fonduri limitate.

Cum se poate rezolva această dilema?

Determina care costum trebuie cumpărat primul. Mai exact, care este ordinea de cumpărare a costumelor în funcție de culorile alese?

Când vine vorba de costume și culori, unele culori sunt pur și simplu mai utile și versatile, în comparație cu altele.

1. Costumul navy

Costumele Navy sunt ideale pentru bărbatul care vrea  se integreze. El vrea  fie recunoscut pentru efortul pe care îl depune și nu neapărat prin ceea ce poartă. Un alt avantaj al unui costum Navy este dacă un domn vrea  îl personalizeze, poate include câteva detalii și accesorii la modă, deoarece culoarea este atât de simplă și directă.

2. Costumul gri cărbune

gri-carbune

Costumul gri cărbune este aproape la fel de versatil  și costumul Navy.

Pentru bărbații care doresc  arate mai în vârstă, costumul gri cărbune este o alegere perfectă. Costumul navy poate face un bărbat tânăr  arate chiar și mai tânăr în timp ce costumul gri cărbune are efectul invers.

Acest costum este extrem de ușor de asortat. Merge foarte bine cu o gama largă de culori care permite unui bărbat  fie mai aventuros, putând alege cămăși și cravate mai îndrăznețe.

Când vine vorba de formalitate – acest costum este adecvat pentru muncăbisericanunți sau înmormântări.

3. Costumul Cambridge / gri mediu

gri-mediuExista mai multe nuante de gri, ceea ce inseamna ca exista o diferenta clara intre gri carbune si gri mediu. Un costum gri mediu are o nuanta mai palida comparativ cu griul carbune. In ceea ce priveste versatilitatea ambele sunt la acelasi nivel.

Cu toate acestea, nu este la fel de oficial ca si costumul gri carbune sau costumul navy, desi foarte putini oameni vor fi in masura sa-ti zica diferenta.

Avand cele trei costume mentionate mai sus in garderoba ta, nu iti vei face niciodata griji in privinta tinutelor pe care vrei sa le porti la diferite evenimente, la munca sau la intalniri de afaceri. Cu fiecare costum poti alege diferite accesorii si o gama larga de culori ce se potrivesc celor trei nuante.

4. Costumul gri deschis

gri-deschisUn costum gri deschis se distinge mult mai usor in comparatie cu alte costume de nuanta gri. Acest costum se potriveste foarte bine primavara si vara.

Costumul gri deschis este mai lejer. Este ideal de investit in acest costum, daca deja aveti celelate 3 costume de mai sus. Aceasta nuanta este o modalitate foarte buna de a sparge monotonia si de a purta mai multe nuante.

Se potriveste foarte bine cu accesorii in carouri sau cu modele imprimate precum si cu pantofii brogue de culoare maro deschis.

5. Costumul negru

 

Costumul negru ocupa locul 5 doar pentru ca in comparatie cu cele mentionate anterior, nu este la fel de versatil.

Negru nu se potriveste fiecarui tip de ten. Un costum negru se potriveste bine persoanelor cu un ten mai inchis si parul inchis la culoare.

Un costum negru nu arata foarte bine pe un barbat cu ten deschis, cum ar fi un barbat cu parul roscat, deoarece nu pune toate trasaturile la fel de bine in evidenta.

Costumul negru este restrans in versatilitatea lui, din cauza contrastului puternic cu orice camasa sau accesorii cu care va fi purtat. Un costum negru este util pentru cele mai formale ocazii, cum ar fi un eveniment de tipul “black tie”.

Daca mergi la un eveniment care necesita un frac sau evenimentul este de tipul “black tie” asigura-te ca costumul este cu adevarat negru.

6. Costumul in culoarea bronzului

tanUn costum de culoarea bronzului se incadreaza in categoria costumelor maro, deoarece acestea se incadreaza in aceeasi familie de culoare.

La fel ca si costumul gri deschis, acest costum poate condimenta garderoba mai ales pentru barbatul care poarta in mod constant costume la munca.

Acest costum este o alegere solida pentru barbatii care au culoare a tenului inchisa si permite alegerea unei game largi de culori pentru accesorii si camasi.

Related Posts