Blog, Ghidul unui gentleman, Uncategorized

Pantofii Bespoke

Pantofii Bespoke reprezintă  încălțămintea făcută special pentru un anumit client.

Sunt luate dimensiunile necesare și se confecționează câte un model pentru fiecare picior în parte.

La început, aceste modele de probă se confecționează din imitație de piele, iar după ce toate cerințele clientului sunt îndeplinite se trece la realizarea încălțămintei din materiale de calitate.

După aceea, clientul poate cere mai multe perechi de pantofi din același model sau chiar modele diferite, nemaifiind necesare alte măsurători.

După ce designer-ul așterne pe hârtie ideile, acestea sunt reproduse pe un prototip de plastic care simulează forma piciorului. După aceea se aleg materialele finale și culorile folosite.

Cea mai delicată operațiune este cea de coasere a părții superioare, proces ce necesită atenție sporită deoarece fiecare bucată de piele este trimisă la cusut, iar după se asamblează toate tăieturile.

După, se aplică suporții necesari pentru întărirea punctelor de stres maxim: vârful și călcâiul.

Pantoful este apoi finisat și curățat de surplusul de material.  Indiferent de mărime sau formă, tocul este atașat cu ajutorul procedeului de țintuire.

Se aplică un strat de protecție pentru a crește igiena pantofului.

Pantoful este gata după ce a fost curățat și călcat, dar nu înainte de a trece prin teste riguroase de calitate.

Echipa de experți ai atelierului By Claudiu Ungureanu controlează cu atenție fiecare pereche de pantofi pentru ca experiența de utilizare a clientului final să fie una fără cusur.

 

Related Posts