Blog, Ghidul unui gentleman, Uncategorized

4 motive pentru a alege un costum la comandă

ungubestpoke

Această perioadă a anului este foarte potrivită din multe motive pentru a-ți completa garderoba cu câteva costume la comandă care sunt esențiale pentru tine. Te poți baza pe ele indiferent de tipul de petrecere la care vrei să participi, indiferent de ocazie sau anotimp. Iar pentru această înnoire de garderobă te ajutăm cu 4 pași simpli de urmărit.â

1. Este vorba despre o anumită ocazie sau despre rutina zilnică?

Poți alege un costum la comandă pentru zilele reci, un costum pe care să îl porți la evenimente formale, care să cuprindă smokingul precum și un costum office pe care îl poți purta zi de zi, la muncă sau în oraș. În funcție de fiecare eveniment pe care îl ai, atelierul de creație Claudiu Ungureanu îți poate realiza un costum la comandă, perfect adaptat măsurilor tale și trendurilor actuale.

2. Numărul de nasturi de la sacou

Nu vei da greș niciodată cu un costum la comandă în doi nasturi, deoarece tot timpul va fi o piesă clasică. Poți opta și pentru un costum în două rânduri de nasturi. Acesta îți va oferi eleganță, atitudine și îți va pune în evidență silueta. Dacă nu știi câți nasturi sunt potriviți pentru costumul de ceremonie, noi îți recomandăm să apelezi la un sacou cu doi nasturi asortați cu nuanța ținutei. Cu siguranță vei acapara privirile celor din jurul tău indiferent de ce model vei alege, dacă vei adăuga un plus de originalitate.

3. Numărul de piese alese

În funcție de tipul de costum pe care îl vei alege, poți opta pentru un costum din două sau trei elemente vestimentare. În ultimul timp, vesta a revenit în tendințe și sunt nenumărate situații în care aceasta poate fi purtată cu eleganță, mai ales dacă vei renunța la sacou. Dacă vrei să scoți în evidență cureaua și dacă aceasta te pune în avantaj, poți purta ultimii nasturi descheiați.

4. Țesătura costumului și materialul din care este confecționat

Cel mai bine este ca fiecare gentleman să aibă în garderoba sa costume care să acopere cât mai multe variante de materiale. Se poate opta pentru lână, mătase, catifea precum și bumbac 100%. De asemenea se poate opta pentru fiecare din materialele de mai sus, în combinație cu lâna. Este foarte important materialul pe care îl alegi, în funcție de sezon, pentru a avea un costum în care să te simți cât mai confortabil cu putință. În același timp trebuie să ții cont și de sfatul consilierului vestimentar pentru că acesta îți va recomanda ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Să nu omiți faptul că modelul, țesătura precum și restul detaliilor contează foarte mult în conturarea costumului perfect.

Pentru piesele esențiale și elegante din garderoba oricărui gentleman, în funcție de anotimp și de eveniment, poți beneficia de consiliere vestimentară în showroom-ul atelierului de creație Claudiu Ungureanu din Iași, Șoseaua Bucium, nr. 24.