Cum se asorteaza  butonii la tinuta?

Indiferent daca porti o tinuta business zi de zi la birou sau vei urma sa participi la un eveniment special precum  o nunta sau un botez, vine momentul cand vei fi nevoit sa tii cont de o pereche de butoni ca si accesoriu. Aceasta accesorizare este foarte importanta pentru a dovedi ca stii cum se poarta corect butonii la tipul de tinuta dorita.

Butonii fac diferenta dintre o tinuta extraordinara si una mediocra si sunt printe putinele bijuterii pe care un barbat le poate purta. Cum se realizeaza asortarea? Foarte pe scurt, butonii se asorteaza in functie de tinuta pe care ai construit-o si in functie de stilul de viata al fiecaruia.

1. Daca esti managerul general al unei companii

In acest caz este vorba despre barbatul care atunci cand intra intr-o incapere, toata lumea realizeaza ca este o persoana importanta si cu stil. Camasile cu mansete duble sunt cele mai bune pentru butoni si vor scoate in evidenta cu siguranta pozitia pe care o detii. Prin urmare este foarte important sa ai cel putin 5 perechi de butoni, asta pentru a nu fi nevoit sa porti aceeasi pereche mai multe zile la rand.

Cei mai potriviti butoni sunt cei simpli, care trebuie sa impresioneze prin materialul din care sunt confectionati si prin atentia la detalii. Pentru un barbat care este la acest nivel, sunt recomandati butonii din metale sau pietre pretioase, care au acelasi design la ambele capete.

2. Daca esti manager

Daca esti situat mai la mijlocul ierarhiei unei companii, poti tine cont de urmatoarele sfaturi: managerul se confrunta cu tot felul de situatii, de la clienti pana la furnizori dificili precum si la schimbari de strategie. Prin urmare trebuie sa fie pregatit tot timpul pentru orice. Astfel, garderoba unui manager trebuie sa fie versatila si sa contina butoni adecvati pentru o tinuta business, dar si buotni casual pentru tinutele mai degajate.

În cazul unui manager, nu este important sa poarte zilnic camasi cu mansete duble pentru butoni, sunt acceptate si camasile cu mansete normale. Cele mai potrivite culori pentru camasi sunt albul, albastru deschis, eventual si culoarea roz. Butonii pot fi si metalici, dar si impletiti sau tematici, in functie de domeniul de activitate al firmei pentru care lucrezi.

manager-614x4163. Daca esti o persoana artistica

Barbatii care sunt pasionati de scris, pictura sau de activitatile artistice sunt incadrate in aceasta categorie. Persoanele din aceasta categorie se axeaza pe un stil vestimentar casual, nu au in garderoba prea multe camasi cu mansete duble. Astfel, daca esti un astfel de barbat, inseamna ca trebuie sa iti reflectezi personalitatea nu doar prin ceea ce faci ci si prin accesorizarea tinutelor cu butoni. Daca vor fi purtati zilnic, vor oferi la tinuta ta o nota aparte. Butonii tematici, confectionati din diferite materiale si culori sunt cei mai potriviti pentru acest tip de barbat.

artist-614x379

4. Daca esti la inceputul carierei

Daca esti student sau tocmai al absolvit o facultatea si ai vise mari in ce priveste cariera, o metoda buna pentru a te face remarcat de catre superiori este camasa cu mansete duble pentru butoni.

Cel mai bine este ca pentru inceput sa iti achizitionezi doua camasi cu mansete duble, doua sau trei perechi de butoni impletiti si o pereche de butoni metalici pe care sa ii porti in situatii mai formale. Butonii pe care vrei sa ii porti, nu trebuie sa fie foarte scumpi sau confectionati din metale pretioase, ideea este sa te faci remarcat de sef, nu sa faci concurenta cu garderoba lui. Ai foarte multe culori de unde poti alege cand vorbim despre butonii impletiti, ai foarte multe optiuni din care sa alegi. Poti alege niste butoni intr-o culoare care sa reprezinte facultatea sau liceul pe care l-ai absolvit.

tanar-614x614

La urmatoarea ocazie cand doresti sa porti o camasa cu mansete duble alege o pereche de butoni potriviti, care iti plac mult si poarta-i.