Blog, Costume, Costumul la comanda, Uncategorized

Purtarea costumului cu eleganță în funcție de morfologia corpului

Pentru alegerea unui croi de costum corectă, primul pas pe care trebuie să îl faceți, este acela de a vă analiza fizionomia feței și morfologia corpului.

Dacă aveți forme unghiulare, cele mai potrivite pentru o astfel de siluetă sunt liniile drepte, motivele unghiulare, mai exact, un costum care urmărește liniile corpului.

În cazul formei și morfologiei drepte, silueta este pusă în valoare de un amestec de curbe și drepte, adică un costum drept.

O față ovală și o structură unghiulară sunt ajutate prin adoptarea liniilor drepte, iar dacă aveți o morfologie rotundă, se preferă tăietura dreaptă.

Combinație de motive: pentru o imagine formală și elegantă, se recomandă purtarea împreună a trei piese uni, de exemplu cămașă uni, cravată uni, costum uni.

Dacă doriți să abordați o imagine mai puțin formală, se recomandă două piese uni și una cu motiv, cum ar fi cămașă uni, costum uni și o cravată cu motiv.

Pentru o imagine mai puțin convențională și creativă, o cămașă uni, cravată cu motive liniare și costumul în dungi poate fi o alegere potrivită.

Se recomandă să nu fie purtate mai mult de două familii de culori împreună, ca și exemplu, un compleu marin, o cămașă roz și o cravată albastru marin cu roz pot fi ușor de purtat într-un mediu elegant.

Însă, în cazul în care sunt abordate două non-culori, se poate adăuga o culoare neutră: pantalon negru, sacou bleumarin din catifea (Atenție la purtarea catifelei, aceasta este o țesătură nobilă ce se poarta doar după ora 18.00), cămașă albă și papion bourdeaux.

Pentru un stil perfect, se recomandă ca haina dumneavoastră să fie potrivită, sa poată fi închisă cu ușurință, iar butonierele să nu fie gata să se deschidă la cea mai mică mișcare.

Gulerul cămășii trebuie să-l depășească ușor pe cel al hainei, iar mânecile cămășii trebuie să depășească cu aproximativ 1-1,5 cm. Vârful cravatei trebuie să atingă partea de sus a curelei și partea de jos a pantalonului trebuie să facă o cută ușoară pe partea de dinaintea pantofului și să acopere jumătate din tocul încălțării.

Pentru a vă creea ținuta perfectă în ceea ce privește eleganța costumului, consultanții atelierului de creație Claudiu Ungureanu vă oferă, cu profesionalism și competență, suportul și sfaturile de care aveți nevoie.