Blog, Costume, Ghidul unui gentleman, Tendinte in moda, Uncategorized

Stiluri și caracteristici: Dandy, britanic, monden sau cool?

Pasiunea unui Dandy este vestimentația!

El caută specialul, rafinamentul, originalul. Este adeptul stilului clasic, dar urmărește extravaganța și uluitorul. Acesta îmbracă costume și cămăși cu imprimeuri bogate, la care asortează cravate bogat împodobite și încălțăminte deosebită. Exprimă amuzament, savurează combinațiile noi de materiale, practic știe să asorteze și să includă piese inedite în ținutele sale. Înfățișarea sa este în mod consecvent diferită și tocmai din acest motiv veridică.

Prezervarea modului de viață tradițional englez

În cazul bărbatului epocii moderne, se manifestă prin combinarea materialelor tradiționale și prin îmbinarea culorilor, respectiv a imprimeurilor cu elemente smart casual. Stilul britanic este consecvent și conservator din toate punctele de vedere, dar prin stilul casual și articolele din mediul urban, devine totodată incitant și cu o mie de fețe. Materialele din tweed maro și galben-pal, cămășile în dungi din flanel și cele liliachii alcătuiesc o unitate desăvârșită cu puloverele tricotate și jachetele de vânătoare.

Esența stilului monden

Acest stil constă în combinația lejeră a articolelor moderne cu accesoriile de lux. Geaca de piele ușoară ca fulgul combinată cu un pulover de cașmir, cămașă de poplin lucrată manual și pantaloni din bumbac de culoare bej, toate acestea urmând tradițiile lejerității și ale luxului casual urban. Sprezzatura monden este un stil caracterizat mai cu seamă prin articole smart casual, provenind în mare parte din fabricile de lux italiene, care pun accent cu precădere pe finețea materialelor textile, pe calitatea ajustării și a prelucrării.

Bărbatul cool

Este pasionat de culorile reținute și închise, precum și de liniile simple ale clasicilor, de regulă în formele lor originale. Evită combinațiile cu imprimeuri colorate, pentru el trendurile având doar rolul de a arăta direcții, fiecare piesă fiind aleasă pe baza valorii sale și a mesajului pe care îl transmite. Preferă negrul, ce îi conferă un aer misterios și distant, fiind totodată o culoare elegantă, distinsă. Dă importanță calității, brandurilor care oferă siguranță, pe care le combină, de regulă, în mod previzibil și cumpătat.

Related Posts