Brandul

Claudiu Ungureanu

Atelierul de creatie Claudiu Ungureanu este singurul atelier de creatie din Iasi si din zona Moldovei care realizeaza costume barbatesti pe comanda. In trecut existau mai multe astfel de ateliere de croitorie, astazi este doar un singur loc in care puteti gasi acest nivel de calitate si acesta este atelierul Claudiu Ungureanu.

Atelierul Claudiu Ungureanu are o traditie de aproape 25 de ani in realizarea costumelor pe comanda. Din anul 1994, aici in Iasi, lucram cu tesaturi de cea mai buna calitate, manual. Prezentatori de televiziune, importanti  oameni de afaceri, personalitati din lumea media, poarta costumele marca Claudiu Ungureanu.

Astazi este singurul atelier de creatie care realizeaza costume hand-made. Noi tinem foarte mult la traditie si la calitate in orice etapa a realizarii costumelor. Totul incepe cu alegerea tesaturilor cum ar fi lana merino, casmir, in, matase de cea mai buna calitate. Nu ne definim doar prin design. Prin alegerea materialului noi dam siguranta longevitatii costumelor.

2-400x400

Peste 25 De Ani De Experienta

Realizam croiul costumelor tinand cont de specificatiile clientului, utilizand tipare de carton cu masuratorile fiecarui client. Croim cu creta si taiem fiecare bucata de material manual, pentru ca doar asa putem fi siguri ca fiecare piesa se va imbina perfect la costumul final. Apoi incepem sa coasem piesele manual si cand spunem “croitorii nostri lucreaza manual”, ne referim la cusutul de mana. Cartonul, creta, un ac si ata, inca folosim aceleasi intrumente de croit pe care le folosim de atatia ani. O astfel de calitate inseamna un process indelungat de creatie. De exemplu, sa lucrezi la un rever, inseamna mii de cusaturi sau chiar mai mult-depinde de marime, dar fiecare din aceste cusaturi ajuta la stabilirea formei reverului. Fiecare din aceste cusaturi se memoreaza in constructia reverului. Vom obtine astfel un rever cu o linie impecabila. Totul realizat doar cu ac si ata.

Acest tip de creatie necesita mult timp. Numai alegerea culorii necesita 9 etape diferite. Si numai lucrand manual putem atinge un echilibru si o simetrie caracteristice costumelor Claudiu Ungureanu. De la butoniere pana la eticheta Claudiu Ungureanu totul este realizat manual pentru a asigura calitatea superioara. Este mai dificil, mai complex, dar nimic nu se simte mai comfortabil, mai usor si se aseaza mai bine decat un costum hand-made Claudiu Ungureanu.

Cand vom descoperi o metoda mai buna de a face un costum , o vom schimba. Pana atunci vom ramane fideli calitatii pe care doar un costum pe comanda il poate oferi.