Brandul

Claudiu Ungureanu

Atelierul de creație Claudiu Ungureanu este singurul atelier de creație din Iași și din zona Moldovei, care realizează costume bărbătești pe comandă. În trecut existau mai multe astfel de ateliere de croitorie, astăzi este doar un singur loc în care puteți găsi acest nivel de calitate și acesta este atelierul Claudiu Ungureanu.

Atelierul Claudiu Ungureanu are o tradiție de aproape 25 de ani în realizarea costumelor pe comandă. Din anul 1994, aici în Iași, lucrăm cu țesături de cea mai buna calitate, manual. Prezentatori de televiziune, importanți  oameni de afaceri, personalități din lumea mass-media, poartă costumele marca, Claudiu Ungureanu.

Astăzi este singurul atelier de creație care realizează costume handmade. Noi ținem foarte mult la tradiție și la calitate în orice etapă a realizării costumelor. Totul începe cu alegerea țesăturilor cum ar fi lâna merino, cașmirul, inul, mătasea de cea mai bună calitate. Nu ne definim doar prin design. Prin alegerea materialului noi dăm siguranța longevității costumelor.

2-400x400

Peste 25 De Ani De Experiență

Realizăm croiul costumelor ținând cont de specificațiile clientului, utilizând tipare de carton cu măsurătorile fiecărui client. Croim cu creta și tăiem fiecare bucată de material manual, pentru că doar așa putem fi siguri că fiecare piesă se va îmbina perfect la costumul final. Apoi, începem să coasem piesele manual și când spunem “croitorii noștri lucrează manual”, ne referim la cusutul de mână. Cartonul, creta, un ac și ața, încă folosim aceleași instrumente de croit pe care le folosim de atâția ani. O astfel de calitate înseamnă un process îndelungat de creație. De exemplu, să lucrezi la un rever, înseamnă mii de cusături sau chiar mai mult-depinde de mărime, dar fiecare din aceste cusături ajută la stabilirea formei reverului. Fiecare din aceste cusături se memorează în construcția reverului. Vom obține astfel un rever cu o linie impecabilă. Totul realizat doar cu ac și ață.

Acest tip de creație necesită mult timp. Numai alegerea culorii necesită 9 etape diferite. Și numai lucrând manual putem atinge un echilibru și o simetrie caracteristice costumelor Claudiu Ungureanu. De la butoniere până la eticheta Claudiu Ungureanu, totul este realizat manual pentru a asigura calitate superioară. Este mai dificil, mai complex, dar nimic nu se simte mai confortabil, mai ușor și se așează mai bine decât un costum handmade Claudiu Ungureanu.

Când vom descoperi o metodă mai bună de a face un costum, o vom schimba. Până atunci, vom rămâne fideli calității și perfecțiunii pe care doar un costum pe comandă îl poate oferi.