6 costume pentru tinuta unui barbat| Care sunt culorile prioritare pentru costumul unui barbat

  1. Un costum de calitate este adesea scump.
  2. Majoritatea barbatilor au nevoie de mai mult de un costum.
  3. Cei mai multi barbati au fonduri limitate.

Cum se poate rezolva aceasta dilema?

Determina care costum trebuie cumparat primul. Mai exact, care este ordinea de cumparare a costumelor in functie de culorile alese?

Cand vine vorba de costume si culori, unele culori sunt pur si simplu mai utile si versatile, in comparatie cu altele.

1. Costumul navy

Costumele Navy sunt ideale pentru barbatul care vrea sa se integreze. El vrea sa fie recunoscut pentru efortul pe care il depune si nu neaparat prin ceea ce poarta. Un alt avantaj al unui costum Navy este ca, daca un domn vrea sa il personalizeze, poate include cateva detalii si accesorii la moda, deoarece culoarea este atat de simpla si directa.

2. Costumul gri carbune

gri-carbuneCostumul gri carbune este aproape la fel de versatil ca si costumul Navy.

Pentru barbatii care doresc sa arate mai in varsta, costumul gri carbune este o alegere perfecta. Costumul navy poate face un barbat tanar sa arate chiar si mai tanar in timp ce costumul gri carbune are efectul invers.

Acest costum este extrem de usor de asortat. Merge foarte bine cu o gama larga de culori care permite unui barbat sa fie mai aventuros, putand alege camasi si cravate mai indraznete.

Cand vine vorba de formalitate – acest costum este adecvat pentru munca, biserica, nunti sau inmormantari.

3. Costumul Cambridge / gri mediu

gri-mediuExista mai multe nuante de gri, ceea ce inseamna ca exista o diferenta clara intre gri carbune si gri mediu. Un costum gri mediu are o nuanta mai palida comparativ cu griul carbune. In ceea ce priveste versatilitatea ambele sunt la acelasi nivel.

Cu toate acestea, nu este la fel de oficial ca si costumul gri carbune sau costumul navy, desi foarte putini oameni vor fi in masura sa-ti zica diferenta.

Avand cele trei costume mentionate mai sus in garderoba ta, nu iti vei face niciodata griji in privinta tinutelor pe care vrei sa le porti la diferite evenimente, la munca sau la intalniri de afaceri. Cu fiecare costum poti alege diferite accesorii si o gama larga de culori ce se potrivesc celor trei nuante.

4. Costumul gri deschis

gri-deschisUn costum gri deschis se distinge mult mai usor in comparatie cu alte costume de nuanta gri. Acest costum se potriveste foarte bine primavara si vara.

Costumul gri deschis este mai lejer. Este ideal de investit in acest costum, daca deja aveti celelate 3 costume de mai sus. Aceasta nuanta este o modalitate foarte buna de a sparge monotonia si de a purta mai multe nuante.

Se potriveste foarte bine cu accesorii in carouri sau cu modele imprimate precum si cu pantofii brogue de culoare maro deschis.

5. Costumul negru

negruCostumul negru ocupa locul 5 doar pentru ca in comparatie cu cele mentionate anterior, nu este la fel de versatil.

Negru nu se potriveste fiecarui tip de ten. Un costum negru se potriveste bine persoanelor cu un ten mai inchis si parul inchis la culoare.

Un costum negru nu arata foarte bine pe un barbat cu ten deschis, cum ar fi un barbat cu parul roscat, deoarece nu pune toate trasaturile la fel de bine in evidenta.

Costumul negru este restrans in versatilitatea lui, din cauza contrastului puternic cu orice camasa sau accesorii cu care va fi purtat. Un costum negru este util pentru cele mai formale ocazii, cum ar fi un eveniment de tipul “black tie”.

Daca mergi la un eveniment care necesita un frac sau evenimentul este de tipul “black tie” asigura-te ca costumul este cu adevarat negru.

6. Costumul in culoarea bronzului

tanUn costum de culoarea bronzului se incadreaza in categoria costumelor maro, deoarece acestea se incadreaza in aceeasi familie de culoare.

La fel ca si costumul gri deschis, acest costum poate condimenta garderoba mai ales pentru barbatul care poarta in mod constant costume la munca.

Acest costum este o alegere solida pentru barbatii care au culoare a tenului inchisa si permite alegerea unei game largi de culori pentru accesorii si camasi.