Care este tinuta omului de afaceri?

Inainte de a va hotari cu ce va imbracati atunci cand mergeti la munca, trebuie sa va ganditi care este cea mai potrivita imagine pentru dumneavoastra si trebuie sa reflectati atent la intretinerea acestei imagini cu meticulozitate. Barbatul are nevoie de o evolutie continua pentru a putea avea cea mai buna tinuta.

De-a lungul timpului s-a discutat foarte mult despre prima impresie si cat de importanta este aceasta. Asadar atat pentru un client cat si pentru cineva care nu va cunoaste, dumneavoastra sunteti doar o imagine de aceea este foarte important sa detineti controlul abosulut asupra acesteia.

Imaginea perfecta pentru tinuta de afaceri este reprezentata de faptul ca hainele dumneavoastra trebuie sa fie totdeauna impecabile, moderne cu stil si potrivite pentru evenimentul la care participati.

Toate hainele pe care le purtati trebuie sa fie foarte curate, bine calcate, fara nasturi lipsa sau alte neajunsuri. Trebuie sa aveti o tinuta moderna, dar asta nu inseamna ca trebuie sa fie dupa ultima moda. Nu trebuie sa fiti controlati de moda, ci doar sa aveti stil. Stilul va urmareste permanent, pe cand moda este doar pentru o perioada limitata de timp. Stilul este definit de inovatie si de increderea cu care purtati anumite tinute, nu de banii pe care ii investiti in haine. Pentru un barbat este important ca hainele pe care la poarta sa munceasca pentru el.

In ceea ce inseamna tinuta unui om de afaceri, hainele acestuia trebuie sa fie ajustate in functie de domeniul de activitate, de locul in care se afla, dar si de anumiti factori cum ar fi personalitatea si varsta acestuia.

Costumul

In ceea ce priveste materialul pentru costumul pe care trebuie ca un barbat de succes sa il poarte, lana este cea mai potrivita alegere. Este mult mai rezistenta la sifonat, dar si atunci cand il purtati pentru o perioada mai lunga de timp.

Sfat: evitati costumul de bumbac si de in.

Nuanta inchisa este potrivita, dar nu inseamna ca trebuie sa alegeti doar negru sau gri. Puteti alege in timpul verii sau primavara culori ca si albastru deschis sau albastru pal. In timpul anotimpului rece cea mai potrivita tesatura este tweed-ul impreuna cu o culoare subtila.

Camasa

La fel ca si in cazul costumului, recomandam materialul de bumbac pentru camasa. Impreuna cu o cravata, camasa poate fi utilizata la potentialul maxim. Gulerul trebuie sa fie impecabil, calcat foarte bine. Cele mai potrivite culori sunt albul, gri-deschis, albastru deschis precum si rozul pal.

Accesoriile

Batista de buzunar

batiste-colorateIn cazul batistei de buzunar trebuie sa evitati cele care sunt dintr-un material sintetic. Accesoriul care va poate aduce un plus de eleganta, batista de buzunar poate fi prezenta in diferite culori si paternuri. Cele mai potrivite materiale sunt matasea si bumbacul. De preferat este sa nu asortati batista cu cravata. Trebuie sa pastrati echilbrul intre culori, dar sa fie vizibila contributia personala. La aceasta tinuta, singurele bijuterii care trebuie sa se regaseasca sunt butonii impreuna cu un ceas de mana elegant. De evitat modelele de ceasuri din plastic colorat.

Cravata

cravata-albastra-show-me-the-money

In orice tinuta, ca si in cazul tinutei de afaceri, cravata reprezinta centrul de interes, este locul unde se indreapta privirea pentru prima data. Prin urmare ea nu trebuie transformata intr-o joaca, cu imprimeuri amuzante. Stilul discret si masculin sunt cele mai potrivite alegeri pe care le puteti lua.

Pantofii

Ca si in cazul celorlalte piese din garderoba, pantofii trebuie intodeauna curatati si intretinuti. Este foarte important ca acestia sa fie confortabili si este de luat in vedere achiztionarea a doua perechi pe care sa le purtati prin rotatie. O pereche de tipul Oxford si una Derby sunt cele mai bune alegeri pentru o tinuta formala.