Tinuta cocktail pentru barbati – dress code pentru nunti, petreceri si evenimente

In zilele noastre, atunci cand primiti o invitatie, pe aceasta poate scrie Tinuta Cocktail, Black Tie Optional sau Formal, dar ce anume inseamna asta? Candva, lucrurile erau mai simple: Codul vestimentar a fost fie Black Tie pentru ocazii mai putin formale si White Tie pentru ocaziile mai formale. Tinutele doamnelor erau alese in acelasi mod. Astazi, pentru multi barbati fracul este cea mai formala tinuta, pe care ei o pot purta vreodata, chiar si atunci este doar inchiriat.

In cele ce urmeaza, va vom explica ce inseamna Tinuta Cocktail pentru barbati si ce optiuni aveti pentru nunti, petreceri sau evenimente, atunci cand primiti o invitatie care cer astfel de tinute.

Daca invitatia cere o tinuta Cocktail atunci barbatii ar trebui sa poarte:

  1. Un costum inchis la culoare
  2. O camasa alba sau de o culoare deschisa
  3. O cravata in tipare subtile
  4. Batista de buzunar
  5. Pantofi negri cu talpa din piele
  6. Sosete de-a lungul gambei, care se potrivesc cu pantalonii sau altceva din tinuta
  7. Desigur, asigurati-va ca sunteti proaspat barbierit si aveti o frizura adecvata.
  8. Nu purtati frac, acest lucru v-ar face sa aratati prea elegant.

Pentru nunti: amintiti-va, aceasta este ziua miresei si ziua mirelui, asa ca lasati costumul tipator, cravata luminoasa si colorata – cuplul ar trebui sa fie in centrul atentiei, nu?!

Tinuta Cocktail pentru barbati la nunta

In mod interesant, cele mai multe femei par sa inteleaga tinuta necesara pentru un astfel de eveniment din cauza numelui, si pe buna dreptate, rochie scurta de cocktail (de multe ori de culoarea neagra), in timp ce barbatii, in general, nu au un indiciu clar cu privire la ce tinuta ar trebui sa poarte la o petrecere tip cocktail. Desigur, acestea sunt instructiuni generale care vor fi adecvate pentru 95% din nunti. In cazul in care mirele este un artist sau cineva care poarta pantaloni scurti si tricou, indiferent de eveniment, incearcati sa adaptati tinuta, astfel incat sa nu fiti foarte vizibil din alta poveste: pentru o nunta artistica, alegeti accesorii mai colorate si pentru o nunta complet informala, sariti peste cravata si incearcati sa purtati doar o combinatie cu un sacou de culoare inchisa si pantaloni de culoare mai deschisa – din nou, este ziua mirilor, astfel incat ar trebui sa incercati sa nu atrageti o prea mare atentie cu tinuta dumneavoastra.

Suit-for-Weddings-Cocktail-Parties-Events

Ce sa purtati la un cocktail party?

Mid-Gray-Fresco-Suit-with-Pocket-Square-Plain-Navy-Tie

Petrecerile de tip cocktail-uri ar trebui sa fie ocazii relaxante, si cu toate ca nu gresiti, un costum navy sau unul clasic de afaceri este, probabil, un pic prea formal. Ilustratia urmatoare este din 1936 si ne arata un amestec frumos de tinuta cocktail pentru barbati, care ar fi perfect adecvata si petrecerilor de astazi. Aceasta ilustratie arata in mod clar evolutia rochiei femeilor din anii 30, din moment ce aceste femei poarta palarii si costume, care au fost apoi luate in considerare pentru tinuta de zi cu zi, mai degraba decat in afaceri. In cazul in care petrecerea este in timpul zilei sau dupa-amiaza, puteti adauga mai multe culori si modele pentru tinuta, cu toate ca elementele de baza mentionate in lista de mai sus se aplica si aici. Seara, puteti purta costume de culoare mai inchisa, mai putine modele si culori mai estompate.

Cocktail-Party-Suits

Concluzii

La o nunta, incercati sa fiti imbracat in mod corespunzator, fara a fi prea stralucitor si sa respectati faptul ca intotdeauna mireasa si mirele sunt cei mai importanti. Pentru petreceri cocktail, lasati costumele navy si de afaceri in dulap si incercat sa adaugati o pata de culoare. Daca aveti o vesta purtati-o, daca se potriveste cu costumul.

Speram ca v-am ajutat cu sfaturi pentru a gandi tinuta cocktail pentru următorul eveniment – sa va distrati si sa va bucurati de companie!